Ethiopië nieuws

dinsdag, 9 juli, 2024 - 15:21

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad : 'het sportterrein in het tehuis van Mevrouw Zewditu'. Na het bezoek van team België aan Addis Abeba in Februari 2023 werd besloten om naast de kleine speeltuin die eerder was gefinancierd ... nu ook voor de grotere jongens en meisjes een sportveld klaar te maken.... We vonden verschillende sponsores. O.a. Norbert en Mariette, Rhizo Kortrijk, SVI Gijzegem, Pius X Zele... om dit project mee te financieren. Het afgeleverde werk van de aannemer voldeed echter niet ...

zaterdag, 6 juli, 2024 - 12:38

Het aangekochte didactisch speelgoed is nu ook goed aangekomen in Addis. We ontvingen een prachtige foto van Yohannes en Luba die het speelgoed in ontvangst namen.

maandag, 1 juli, 2024 - 09:59

Robel kon deze week opnieuw educatief speelgoed overhandigen aan een afgevaardigde van Yenetabet die op bezoek was in Antwerpen. Het speelgoed kon mede aangekocht worden door steun van de Provincie Oost-Vlaanderen. Het project van Yenetabet richt zich op twee vluchtelingenkampen in de buurt van Debrebirhan, het tehuis van Mevrouw Zewditu en het Nehemia centrum voor kinderen met autisme. Daarnaast organiseert Yenetabet opleidingen voor leraars om te leren omgaan met educatief materiaal.

 

donderdag, 13 juni, 2024 - 12:21

Ondanks de moeilijke veiligheidssituatie trok Yenetabet toch naar het vluchtelingenkamp voor binnenlands ontheemden in Debrebirhan. Hier konden de kinderen genieten van een dag spel, kunst en afleiding.... Maar ook de volwassenen in het kamp genieten van volle teugen mee. Het geeft ook een boost aan het lokale team dat instaat voor de animatie wanneer Yenetabet Debrebirhan niet kan bereiken.

Op 8 juni was Yenetabet in Debrebirhan.

 

maandag, 10 juni, 2024 - 16:29

Op 9 juni, dag van de Europese, Federale en Vlaamse verkiezingen hield Werkgroep Finado Ethiopië een gelegenheidscafe in de Oude Schrijnwerkerij.

Het goed weer was ook van de partij.

 

maandag, 10 juni, 2024 - 15:42

Rotary Sint Gillis Waas- Camasiacum schaarde zich dit jaar volledig achter Finado. Ze steunen met een cheque de aankoop van een minibus voor het leerlingenvervoer van kinderen met autisme in het Nehemia Centrum in Addis Abeba. Tijdens de jaarlijkse oesterparty overhandigde de voorzitter de cheque aan Robel van Finado Ethiopië

dinsdag, 19 maart, 2024 - 08:53

Het is intussen een traditie geworden. In de maand maart neemt een groep meisjes uit de Peterschappen deel aan een stratenloop door de Ethiopische hoofdstad. Finado financiert de aankoop van het deelemers-T-Shirt.... dat het ticket is om deel te nemen. Centraal die dag staan de rechten van meisjes en vrouwen in Ethiopië.

maandag, 11 maart, 2024 - 18:30

Met enige regelmaat bezoeken Yohannes en het team van Yenetabet het Nehemia Centrum voor Kinderen met Autisme.

Ze leren de kinderen omgaan met nieuw peelgoed, leren ze spelletjes, waarvan sommige gebaseerd zijn of Vlaamse volksspelen enz...

Finado ondersteunt zowel het Centrum als Yenetabet financieel.

Enkele dagen was Yenetabet opnieuw op bezoek bij Nehemia

 

zondag, 18 februari, 2024 - 17:05

Verleden week kon de groep van Yenetabet uitzonderlijk het Kamp voor Binnenlands ontheemden bezoeken in Debre Birhan. Het lokale team kon versterkt worden .... Finado ondersteunt de lokale werking Financieel.

Bij het bezoek op 9 maart waren de kinderen opnieuw gefocust op het programma van Yenetabet in samenwerking met het lokale team