Ethiopië nieuws

dinsdag, 1 september, 2015 - 14:41

De derde editie van de Finado-Ethiopië-quiz op 11 september 2015 valt samen met het Ethiopische Nieuwjaar... snel inschrijven is de boodschap. Presentatie dit jaar door Filip joos ! Contact : patrick.beelaert@finado.org   of   telefoon  0498 936 106

woensdag, 26 augustus, 2015 - 14:15

Toen Finado met de Maru Choboteschool kennis maakte waren er zo'n 800 leerlingen in de school. In 2013 kreeg de school drinkbaar water en eind 2014 werd een sanitair blok geopend dankzij o.a. de steun van Run4water en de Provincie Oost-Vlaanderen. Omdat er te weinig schoolbanken waren werden reeds verschillende malen schoolbanken geleverd. Sinds eind 2014 heeft de school ook elektriciteit.

De school blijft groeien. In het lopende schooljaar 2014/2015 zijn dat er 1040 leerlingen ingeschreven, waarvan bijna 500 meisjes.

zaterdag, 11 juli, 2015 - 12:01

JULI 2015:

V.Z.W. Finado, de Woreda (lokale overheid) en het comtié van de gemeenschap Enchene - Debre Sina zijn tot een overeenkomst gekomen rond een project dat veilig drinkwater moet brengen in de dorpsgemeenschap van Enchene.  De uitvoering van het project zou starten in oktober 2015 en het einde wordt (optimistisch) gepland voor eind december 2015. De kosten worden gedeeld gedragen door de overheid, de lokale boerengemeenschap en Finado. (hieronder foto ondertekening overeenkomst door Misrak)

MEI 2015 :

donderdag, 9 juli, 2015 - 16:44

Beste vrienden, vanaf nu kan je de zomereditie van de nieuwsbrief downloaden !

Nieuws over het waterproject in Enchene-Debre Sina, de bouw van klassen in de Maru Choboteschool enz enz

 

donderdag, 30 april, 2015 - 09:26

De problematiek rond veilig drinkwater slaat ook aan bij leerlingen in basisscholen in het Noorden. Finado trok naar de Kouterschool in Zele, de Sint Salvatorschool in Gent en Mater Dei in Erps Kwerps.

Leerlingen kregen er van Finado vrijwilligers uitleg over Ethiopië en de projecten waarbij Finado actief betrokken is.

Elke school zocht een creatieve manier van fondsenwerving om kinderen in het Zuiden toegang te geven tot drinkbaar water.

dinsdag, 7 april, 2015 - 14:11

 

De leerlingen van de Kleurenboog in Berlare-Donk en de leerlingen van de Bellewij in Denderbelle... twee kleine schooltjes met een groot hart... zamelden samen maar liefst een bedrag bij elkaar voor de aankoop van bijna honderd schoolbanken. De leerlingen van beide scholen lieten zich sponsoren voor de vastenvoettocht.  Eind verleden jaar stapten ook de kinderen van de wijkschool Avermaat in Zele reeds voor schoolbanken.

vrijdag, 3 april, 2015 - 14:46

Met hun deelname aan de Woman 5Km door de straten van Addis geven een vijftigtal petekinderen (meisjes !) het startschot voor de jaarlijkse run4water campagne...  Op 15 maart verzamelden ze aan het kantoor van Finado om dan gezamelijk de 5kilometer af te leggen.

De webstie van run4water werd intussen aangepast. De eerste kandidaten om mee te lopen in de Great Run in november hebben zich intussen gemeld. We kijken nog hoe we hun deelname kunnen combineren met een bezoek aan één of meerdere finado projecten.

donderdag, 29 januari, 2015 - 13:44

Op 17 december 2014 certifieerde het 'Charities and societies agency van de Federale Democratische Repulbliek Ethiopië' de registratie en licentie van Finado Ethopia als Foreign Charity. Het stemt toe in de organisatie van peterschappen, ondersteunen van scholen, water -en sanitatieprojecten enz.

donderdag, 22 januari, 2015 - 17:21

17 januari 2015. Het is voor veel families een traditie.. begin januari samen met familie, vrienden.. injera, sega wett, minsjet abish, alisha wett, saint george... in de festivalhal te Berlare. Voor de medewerkers van Finado is het een unieke gelegenheid om eens bij te babbelen met de peters, meters en sponsors van de projecten in Ethiopië.  Dit jaar zaten we opnieuw aan de limiet van wat we kunnen verwerken van injera... en diegenen die niet op tijd inschreven moesten we helaas teleurstellen. We mochten ook nu weer een delegatie van de Ethiopische ambassade verwelkomen. 

zaterdag, 6 december, 2014 - 13:55

Op vrijdag 21 november pikken we de 14 Rotariërs (St. Gillis Waas, Stekene, Carmasiacum) op in Bole Airport. Na het droppen van hun bagage gaat het onmiddellijk richting Fiche om er vier nieuwe klassen te openen in de Bewa-school. Niet enkel de club sponsorde de uitbouw van de school, maar het is ook dankzij een aantal private giften van leden dat intussen acht klassen konden gebouwd worden. Tijdens de voorbije jaren werd ook het sanitair vernieuwd en werd er drinkbaar water binnen de schoolmuren gebracht (run4water)

Pagina's