Ethiopië nieuws

donderdag, 13 oktober, 2016 - 11:03

Naar aanleiding van de gespannen situatie in Ethiopië, waarbij door de overheid de noodtoestand is uitgeroepen brengt Finado een speciale editie van zijn nieuwsbrief. Hiermee willen we peters/meters en sponsors op de hoogte brengen van de toestand...  MAAR hen tergelijkertijd verzekeren dat Finado Ethiopië door gaat met de steun aan de jongens en de meisjes in de peterschappen, de bouw van de school in Yeka Woliya enz.

We zijn heel bezorgd voor de toekomst van de jongens en meisjes in de peterschappen, onze medewerkers, de vrienden die we er maakten... 

zondag, 2 oktober, 2016 - 16:18

In het voorjaar werd een eerste laden schoolboeken gekocht voor de Emanuel School in Wonji Shoa. Dankzij een projectsubsidie van de Gemeente Berlare kon gezorgd worden dat er een aantal basishandboeken beschikbaar zijn om het schooljaar 2016-2017 te starten. Door omstandigheden openen de scholen in Ethiopië dit jaar pas na Masqel. Daarom werd besloten om in september een tweede bedrag over te maken zodat meer leerlingen kunnen beschikken over de handboeken.

woensdag, 21 september, 2016 - 14:59

Maar liefst 61 ploegen kwamen opdagen voor de vierde editie van de Finado quiz. Filip Joos kwam in beeld vanuit het stadion met een videoboodschap waarin hij zich verontschuldigde... hij moest die avond Chelsea Liverpool verslaan. De prijzentafel was dankzij de talrijke sponsors rijkelijk gevuld. Zonder de samenwerking met Chirojongens Berlare, die zowel voor als achter de schermen de nodige 'man-power' leverden zou de quiz nooit zo'n succes kunnen zijn.

Intussen denken we bij Finado volop aan een 5de editie... in september 2017 !

 

zaterdag, 27 augustus, 2016 - 16:46

Ook in de zomer zit de redactie van de nieuwsbrief niet stil. Nieuws over de klassen in Yeka Wolya, de Great Run, een nieuw boek over Ethiopië en het bezoek van leden werkgroep Ethiopië aan de projecten van Finado Vietnam...

En natuurlijk de oproep om deel te nemen aan de 4de Finado Quiz op 16 september 2016

zondag, 26 juni, 2016 - 14:11

JUNI 2016

De bouw van de klassen is in volle gang. Met enige regelmaat krijgen we foto's met de vooruitgang van de werkzaamheden. Binnenkort zullen de werkzaamheden een tijdje stil liggen door het regenseizoen...  Na 11 september kunnen de werken dan opnieuw op volle toeren verder gezet worden.

MAART 2016

woensdag, 15 juni, 2016 - 15:03

Lees in deze nieuwsbrief meer over de openingvan het waterproject in Debre Sina, het bezoek van Jan, Rikkie en Katleen aan de petekinderen en projecten, de aktiviteiten in België, de nieuwe boeken die verschenen zijn, de agenda...  en waar uw geld naartoe ging in 2015.

woensdag, 9 maart, 2016 - 13:52

Op 6 maart werd in Addis Abeba het startschot gegeven van een nieuwe campagne run4water.  Het zal reeds de achtste editie zijn. Traditioneel openen we het werkjaar in maart met de deelname van meisjes uit de peterschappen aan de Woman 5K... een stratenloop die voorbehouden is aan meisjes en vrouwen... en in het teken staat van emancipatie !

Op 20 november zullen we opnieuw aan de start staan met een ploeg Belgische deelnemers en minstens 100 petekinderen om via die weg geld in te zamelen voor een waterproject.

maandag, 7 maart, 2016 - 10:14

In deze Editie kijken we met Seyoum Mamo naar de toekomst van Ethiopië... en Finado, een overzicht van de lopende projecten, een nabeschouwing op het kerstfeest en de andere aktiviteiten en... de agenda voor de komende maanden

bij de rubriek documenten kan u ook de vroegere nieuwsbrieven Ethiopië - Haïti - Vietnam downloaden

zaterdag, 5 maart, 2016 - 15:48

 

FEBRUARI 2016

In maart wordt het project geopend door Jan, Rikkie en Katleen. Ze bezoeken op dat ogenblik de projecten in Ethiopië. De installatie werd echter in gebruik genomen van zodra de werken klaar waren... geen reden om te wachten om van het drinkbare water te genieten. Omwille van de aankomende vastenperiode die door de lokale gemeenschap strikt wordt nageleefd werd reeds een plechtigheid gehouden door de gemeenschap in aanwezigheid van onze lokale medewerkers.

27 JANUARI 2016

zaterdag, 5 maart, 2016 - 15:42

Het is een uniek project. Een klas voor teken-en schilderen op het Ethiopische platteland. Toch was dit het project dat voorgesteld werd door de gemeenschap van Mehure Gedame. Abba Eyasus bezorgde ons een ontwerp en prijsberekening. In de gemeenschap woont een jonge vrouw die een kunstopleiding genoot in Addis Abeba.

Iedereen was onmiddellijk gewonnen voor dit project.  (meer info in de nieuwsbrief van december 2015 - te downloaden via 'documenten' op deze website)

Pagina's