Ethiopië nieuws

zaterdag, 13 september, 2014 - 17:00

Op 12 september 2014 om 19.30 vond de tweede finado quiz plaats in CC Stroming te Berlare. Meer dan 50 ploegen schreven zich in. Winnaars waren 'de fluit van Oregon". Twee ploegen chiromeisjes bekampten elkaar om de laatste plaats. Aan de laatste prijs was als 'troostprijs' een waardebon voor een bezoek aan de frituur verbonden. Patrick, Martine, Mieke, Dirk, Wim, Greta, Nele en Luc hadden uren en uren voorbereiding achter de rug om de quiz tot een succes te maken. Filip Joos moest door omstandigheden forfait geven... en een andere Filip moest het van hem overnemen.

zaterdag, 6 september, 2014 - 16:10

Na de bouw van een stalling voor runderen in de TVET school werd het hoog tijd dat er ook runderen in de stal kwamen. Seble De Sutter trok met Seyoum naar de markt in Fiche om er enkele runderen aan te kopen voor de school. Er moest duchtig onderhandeld worden. Aan de TVET school is een opleiding landbouw (veeteelt) verbonden. Het is o.a. dankzij de leerlingen van het Mater Salvatorisinstituut in Kapellen (Gouden roepie) dat de aankoop kon gebeuren. Voor Finado Ethiopië is dit een primeur.

dinsdag, 19 augustus, 2014 - 18:04

Augustus 2014 De school heeft toestemming gekregen om naast kleuter -en lager onderwijs nu ook middelbaar onderwijs in te richten.  Finado ontving hiervoor een projectvoorstel. Er werd echter gekozen om in eerste instantie de bestaande lagere school verder uit te bouwen met nog twee extra klassen. Hieronder ook twee foto's van de werken aan de bouw van twee nieuwe klassen.

dinsdag, 19 augustus, 2014 - 17:56

augustus 2014 :

De bouw van het tweede klassenblok is nu volop aan gang.  In de loop van september zou de ruwbouw klaar moeten zijn. Daarna begint de afwerking.  Hieronder foto's van de opening van het eerste klassenblok in november 2013 en de werken aan het tweede blok in augustus 2014 

februari 2014 :

dinsdag, 19 augustus, 2014 - 17:40

Het was barslecht toen de Dodentocht van start ging... alle deelnemers vertrokken doorweekt. Ook 's nachts en 's morgens regende het opnieuw. Toch haalden Karine, Reinhoud en Caroline de finish. Severine ging tot voorbij de Palm (51km), Mendel en Lieve haalden bijna de 70km. Een heel dikke proficiat voor de zes dappere stappers. En heel bedankt voor de succesvolle sponsoring.

Enkele foto's als sfeerbeeld vind je hieronder.

donderdag, 19 juni, 2014 - 17:18

Het blijft ons verbazen hoe leerlingen met drie of vier bijeen schuiven op een bankje, dikwijls zonder tafel, met een handboek of schriftje of de schoot, de lessen volgend. Zowel in de Maru Chobote-school in Inchini als in de Bewa-school in Fiche hebben heel veel leerlingen zelfs helemaal niets om op te zitten. Daarom werd besloten om voor beide scholen betaalbare schoolbanken te zoeken in Ethiopië. De Ethiopische medewerkers vonden in Addis een klein atelier dat bereid was om schoolbanken te maken tegen een scherpe prijs.

zaterdag, 31 mei, 2014 - 14:18

In 2013 werd veilig drinkwater in de school gebracht dankzij de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen, de Gemeente Berlare en de talrijke sponsors van Run4water 2013.

zondag, 25 mei, 2014 - 17:26

Hilde en Frank trokken met hun kinderen Ibram en Elias tijdens de paasvakantie 2014 naar Ethiopië. Ze waren nieuwsschierig naar het land van hun metekindje Kiddist. Ze trokken langs de Historische Route en sloten hun reis af met een bezoekje aan Kiddist

 

woensdag, 26 februari, 2014 - 13:51

De Gura Awash school in Ginchi zit bijna helemaal in een nieuw kleedje.  Met de opening van een blok met kantoor, bibliotheek, leraarskamer komt het nieuwbouw/renovatieproject in de school stilaan ten einde.  Finado renoveerde opeenvolgend twee klassenblokken, liet twee nieuwe klassenblokken bouwen, voorzag een waterpunt en twee sanitaire blokken. Aan het water/sanitatieproject werd in samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen een sensibiliseringscampagne opgezet rond respect en hygiëne. Met de laatste nieuwbouw is de schoolomgeving ingrijpend verbeterd.

dinsdag, 4 februari, 2014 - 18:15

Filip en Yoseph brachten in januari verrassingsbezoeken aan de drie scholen in Addis Abeba waarmee Finado samenwerkt bij de uitvoering van projecten.

 Honey School

Pagina's